DOLAR 34,2643 0.06%
EURO 37,6277 -0.04%
ALTIN 2.912,64-0,29
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
sponsor reklam
Gastroshow’da iklim değişikliği ve gastronomi turizmi konuşuldu
51 okunma

Gastroshow’da iklim değişikliği ve gastronomi turizmi konuşuldu

ABONE OL
2 Haziran 2024 00:57
Gastroshow’da iklim değişikliği ve gastronomi turizmi konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması üzerinde durulan Gastronomi Turizmi panelinde, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı tarafından  yurtdışında gittiğiniz her  restoranda Türk kahvesi isteyin çağrısı da yapıldı.

“Sağlıklı beslenme ve Dünyadaki İklim Değişikliğinin Yemeklere Etkisi” panelinde moderatörlük yapan Çevre Mühendisi Doç. Dr. Efsun Dindar, gıdanın iklim krizi sonrası sağlığa etkisine ilişkin dünyanın ısındıkça yok olmaya mahkum olduğuna dikkat çekerek, “Doğaya saygı duyup ekolojik dengeyi bozmadan gelecek nesillere sağlıklı bir gıda kültürü bırakmamız gerekiyor” dedi. 

Demet Sabancı Çetindoğan: “Üretici kadınlarımızla  yöresel ürünleri ekonomiye kazandırıyoruz”

Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, MEB sertifikalı eğitimlerle kadınları isithdama kazandırdıklarını belirterek, “Bizler üretici kadınlarımızla unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünleri ekonomiye kazandırmak ve kadın istihdamını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda Türk gastronomisini geliştirmek için özel çalışmalar yürütüyoruz. Biz il il gezerek her yörenin kendi ürünlerini farklı amaç ve tekniklerle üretilmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. 

Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı: “Sürdürülebilirliği devlet değil, özel şirketler sağlayabilir”

Panelde söz alan bir diğer konuşmacı olarak Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Fransız mutfağı Avrupa’nın bir numaralı mutfağı olsa da, Fransa’da turizm bakanlığı olmamasına dikkat çekti.  Akarcalı, “Türkiye’deki temel sorun bununla ilgili kurumlar olmasına rağmen her şeyin devletten beklendiği bir durum oluşuyor. Fakat sürdürülebilirliği sağlamak için kurumların buna hizmet edip kendi imkanlarıyla çaba göstermesi gerekiyor. Bu sebeple sürdürülebilirliği devlet değil özel şirketler sağlayabilir. Türkiye’nin yeterli sermaye ve birikimi var; şu aşamadan sonra devletin özel şirketlerin önünü açması gerekiyor. Türkiye’de turizmin gelişme turizm mevduatının az olmasından kaynaklanıyordu. Gastronominin gelişmesi sunum ve tekniğin de aynı şekilde gelişmesi gerekiyor” dedi. 

Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı: “Tüketim çılgınlığı toprağın verimini azalttı”

Panelin konuşmacıları arasında yer alan Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Koçulu, israfa dikkat çektiği konuşmasında, “İklim krizi olduğunu ilk önce israf ve ekmek kokusunun yok olmasıyla anladığımızı düşünüyorum. Biz insanlık olarak soyumuzu sürdürmek yerine çok fazla israf ediyoruz. Eskiden topraktan aldığımız verim daha yüksekken artık bu tüketim çılgınlığıyla iyice azaldı. Adana bölgesinde toprağın PH değerleri son yıllarda çok fazla düştü. Bu da toprağın verimini düşürüp bizleri belki de ilerde kıtlığa sürükleyecek. Gastronominin temel amacı soframıza yemek koymaktır fakat biz bu israf anlayışıyla temel amacımızın dışına çıktık” dedi. 

Yazar ve İş İnsanı Sema Soykan: “Dünyaya meyve ve kuruyemiş alışkanlığını biz kazandırdık”

Ülke olarak kültürel ve tarihi olarak zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Bundan sonra da kültürel ve dil zenginliğimizi sonraki kuşaklara doğru şekilde aktarmamız gerekiyor. Biz ülkece 1700 yılından beri avokado yetiştiren bir ülkeyiz. Fakat o dönem avokado ağaçları ülkede yasaklanınca 250 yıldan fazla süre ülkemizde yetişmese de son yıllarda ülkemizde avokado yetişiyor. Osmanlı döneminde meyve ve kuruyemiş çok yaygın olduğu için dünyaya da bu alışkanlığı biz verdik diyebiliriz. 

Gastronomi dünyasına yön veren pek çok önemli ismi ağırlayan Gastroshow’un son panelindeyse “Gastronomi Turizmindeki Yeni Trendler” konusu ele alındı.

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı: “Gastronomi turizminin büyümesi için devlet desteğini artırmalıyız”

Gastronomi turizminin büyümesi açısından stratejik olarak devlet desteğinin artırılması gerektiğini belirten Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, “Bizim döner gibi ürünlerimize bile yurt dışında sahip çıkılması bizi üzse de ülkemizde bazı şirketlerimiz kendi değerlerimize sahip çıkmada büyük yardımcı oluyor. Gastronomi turizmin her noktasında yer alıyor. Yemek ve kahve tüm dünyada çok farklı noktalara gidiyor. Bu açıdan bizim de ülke olarak yemeklerimizi geliştirip bir standart sağlamamız gerekiyor. Gastronomiyle turizmi iç içe geçirip bunu kültürümüze de entegre etmeliyiz” dedi. 

Türk kahvesinin UNESCO tarafından tescil edilen ilk içecek Türk kahvesi olduğuna dikkat çeken Kolbaşı, “Türkiye’de gastronomi son yıllarda tüm dünyadaki önemini artırdı. Ancak elimizde Türk kahvesi gibi tescilli bir ürünü var. Bizim de bunun iletişimini ve tanıtımını daha da artırıp herkese göstermemiz gerekiyor. Odağımızı da Türk kahvesine verip kahvemizin dünyaya tanıtımını doğru şekilde yapmalıyız” dedi. 

Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran: “Türk kahvesini yurtdışında tanıtmalıyız”

Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Türk kahvesi tarihsel öneme sahip olduğunu belirterek, “Türk kahvesini yurt dışına tanıtmalı ve bunu diğer ülkeler gibi doğru şekilde pazarlamalıyız. Bizim aynı zamanda Türk kahvesini dünyaya devletimizin desteği ve markalarımızın girişimiyle yayılımını artırmalıyız” dedi. 

Espressobar Kurucu Ortak Sam Çeviköz: “Türk kahvesini tüm dünyaya tanıtmak istiyorum”

Türkiye’de üçüncü nesil kahve akımını kendisinin başlattığını belirten Espressobar Kurucu Ortak Sam Çeviköz, “Türk kahvesini Avustralya başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak istiyorum. Kendi ekibimizi de bu doğrultuda kurup onlardan büyük destek aldık. Türkiye’de üçüncü nesil kahve ilk biz başlattık şu anda hedefimiz dördündü nesil kahveyi oluşturmak. Bu açıdan başarıyı sağlamanın temel yolu doğru ekibe güvenip onların bilgilerinden yararlanmaktan geçiyor” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
Full HD Film izleerzurum escortdedektifcasibomfixbetKurumsal Mail Hizmetimatadorbetmatadorbethukuk forumDeneme bonusu veren sitelereryaman escorterzurum escortwebmaster forumuankara escortİzmit EscortTrade Smart Güvenilircasinolevanteryaman escorterotik shopdeneme bonususmm panelkişisel blogwebmaster forumEsenyurt EscortDeneme bonusu veren sitelerbursa kiralık daireinovapinporno film izlededicated serverEvden Eve Nakliyatprotein tozufixbetfixbet
Türk kullanıcıları için özel olarak tasarlanan bahis siteleri burada! Yeni üyelerine çeşitli deneme bonusları hakkında bilgi edinin.
deneme bonusu veren siteler kullanıcılara bedava bahis imkanı sağlar. Bu sayede, kullanıcılar siteyi risksiz bir şekilde deneyebilir. Deneme bonusları, sitenin güvenilirliğini test etmek için idealdir.
deneme bonusu